Újabb elemekkel gyarapodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Hungarikumok Gyűjteménye további négy, a Magyar Értéktár pedig további hat újabb elemmel bővült. Mindkét lista tartalmát olyan elemek gazdagítják, amelyek a magyarságra jellemző tulajdonságukkal, egyediségükkel, különlegességükkel és minőségükkel méltón jelenítik meg a világ minden táján a magyarság csúcsteljesítményét.

A halasi csipke, a Kürt adatmentés, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, valamint a kalocsai népművészet (írás, hímzés és pingálás) a Hungarikumok listáját gyarapítja, míg gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnai Kulturális Negyed, Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége (a Gundel Étteremmel együtt), a klasszikus magyar nóta, a 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye, valamint az Ilcsi natúrkozmetikai termékek a Magyar Értéktár kiemelt nemzeti értékeinek körébe tartoznak.

A Hungarikum Bizottság jóváhagyta a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázatot, melyre 144 millió forintot különít el a kormány.

(Forrás: http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/681/ujabb-elemekkel-gyarapodott-a-hungarikumok-gyujtemenye-es-a-magyar-ertektar.html )

PATLIB Központ Eseménynaptára

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2018. december 22. 00:00 - 2019. december 1. 23:55
Munkaszüneti nap 2018. december 24.
Munkaszüneti nap 2018. december 25. - 2018. december 26.
Munkaszüneti Nap 2018. december 31.

Galéria