Újabb elemekkel gyarapodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Hungarikumok Gyűjteménye további négy, a Magyar Értéktár pedig további hat újabb elemmel bővült. Mindkét lista tartalmát olyan elemek gazdagítják, amelyek a magyarságra jellemző tulajdonságukkal, egyediségükkel, különlegességükkel és minőségükkel méltón jelenítik meg a világ minden táján a magyarság csúcsteljesítményét.

A halasi csipke, a Kürt adatmentés, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, valamint a kalocsai népművészet (írás, hímzés és pingálás) a Hungarikumok listáját gyarapítja, míg gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnai Kulturális Negyed, Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége (a Gundel Étteremmel együtt), a klasszikus magyar nóta, a 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye, valamint az Ilcsi natúrkozmetikai termékek a Magyar Értéktár kiemelt nemzeti értékeinek körébe tartoznak.

A Hungarikum Bizottság jóváhagyta a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázatot, melyre 144 millió forintot különít el a kormány.

(Forrás: http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/681/ujabb-elemekkel-gyarapodott-a-hungarikumok-gyujtemenye-es-a-magyar-ertektar.html )

PATLIB Központ Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Galéria