Magyar találmány a fenntartható autó kerekesszékeseknek

Egy magyar innovátor, Kissároslaki István nevéhez fűződik annak a különleges járműnek az ötlete, melyet kerekesszékből közvetlenül is lehet vezetni.

A Kenguru névre keresztelt elektromos mini autót a hazai Rehab Zrt. fejlesztette ki már több mint egy évtizede. Finanszírozási forrás hiánya miatt idehaza nem sikerült beindítani a sorozatgyártást. Az elektromos apró járművet Amerikában, a „Szilicium-völgyként” is emlegetett Austinban gyártják. Egy kerekesszékben élő hölgy által alapított texasi cég, a Community Cars vállalta fel a Kenguru gyártását.

A Kengurut ismertető videó a képre kattintva elérhető!

(A kép forrása: www.autonavigator.hu)

Az autó kialakítása rendkívül egyszerű. Fém alvázra épített üvegszálas karosszéria, melyre az autó hátulján mindössze egyetlen ajtó lett tervezve. Az egyszemélyes utastérbe az itt lenyitható rámpán keresztül lehet fel-, illetve legurulni. Az autó irányítása és a működtető áram adagolása egy motorkerékpárhoz hasonló kormánnyal végezhető. A közel 8 óra alatt feltölthető akkumulátorokkal 80-100 kilométert lehet megtenni.

(Forrás: http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/689/kenguru-%E2%80%93-otletes-magyar-talalmany-a-kerekesszekesekert.html )

PATLIB Központ Eseménynaptára

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2018. december 22. 00:00 - 2019. december 1. 23:55
Munkaszüneti nap 2018. december 24.
Munkaszüneti nap 2018. december 25. - 2018. december 26.
Munkaszüneti Nap 2018. december 31.

Galéria