Menedzsment Campus

Galéria

Moholy-Nagy Ösztöndíjas alkotások bemutatkozása

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj keretében frissen megvalósult projektek mutatkoznak be az Iparművészeti Múzeumban.

Grafikai terv: Demeczky Nóra, Déri EnikőMárcius 13-án, pénteken nyílik meg a 2014. évi Moholy-Nagy László és a Kozma Lajos ösztöndíjasok munkáit bemutató kiállítás.

Hat fiatal - Bogdán Viktória, Borsa Alíz, Börcsök Anna, Albert Virág, Kovács D. Barna, Kővári Zsófia - kapta 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Moholy-Nagy ösztöndíjat.

Az ő, fél év alatt elkészült ösztöndíjas projektjeik tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeumban egészen május 10-ig.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj egy olyan fejlődést generáló és irányt mutató intézmény hazánkban, amely már több, mint negyed évszázada segíti a fiatal alkotók kibontakozását, és köti őket össze a gazdasági élet szereplőivel. Herendi Porcelánmanufaktúra, mint az üzleti szféra követe, már másodízben finanszírozott formatervezési ösztöndíjat. Az ösztöndíj kezelője a Magyar Formatervezési Tanács.

A tárlaton helyet kapnak a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíjasok - Balla A. Benjamin, Ducsai Judit, Fazekas Endre Ferenc, Herényi Blanka, Kontor Enikő, Koós Daniella Éva, Sármán Nóra, Simon Viktória, Tramontini Dóra és Varga Dóra - munkái is.

Helyszín: Iparművészeti Múzeum (Budapest, 9. kerület, Üllői út 33-37.)

Nyitvatartás: hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

( Forrás: http://www.sztnh.gov.hu/testuletek/mft/hirek/moholy-nagy-osztondijas-alkotasok-bemutatkozasa.html )