Innovációs pályázat kisvállalatoknak


A megyei kereskedelmi és iparkamara egymillió forint értékű díjazással innovációs pályázatot hirdetett meg megyei kisvállalkozások részére. A díjátadás a Presztizs Gálán lesz az év végén, a Presztizs díjak átadásakor.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Benyújtási határidő: 2012. november 3.

A megyei kereskedelmi és iparkamara a vállalkozásoknak az információt, tanácsadási szolgáltatásait, üzleti kapcsolatépítés lehetőségét adja. A szakképzés, a hiányszakmák az oktatás is egy kiemelt terület. Az is közismert ma már, hogy a vállalkozások érdekében lobbyzik a hatóságoknál a „Közös érdekek” mentén.

A kamara mindezeken túl irányt is mutat a vállalkozások számára. A 2008 óta bekövetkezett gazdasági helyzetben azt üzenik a vállalkozásoknak, hogy ne a tehetetlenségüket, a nehézségeket éljék át, hanem keressék a kiutat, a továbblépést, a megújulást. Ez az egyetlen lehetséges út. –vallja a kamara.

A Széchenyi Kártya Programmal kedvező forrásokat tud közvetíteni a kamara, például a forgóeszköz finanszírozáshoz, beruházáshoz, pályázatok önerejéhez, elnyert pályázatok előfinanszírozásához.

Azt tapasztalják, hogy a kis és mikro vállalkozások nagyon nehezen váltanak. Újra és újra figyelmeztetni kell őket, hogy ne adják fel a megoldáskeresést. Jelenleg két kapaszkodót neveznek meg, az innovációt és a külföldi, akár keleti piacok meghódítását. Egyik sem egyszerű, mindegyikhez mozgósítani kell minden tudást, kapcsolatot, erőforrást.

Az Innovációs Ikarosz Díj megalapításával és a pályázati felhíváshoz kapcsolódó kampánnyal az innovációs készség mozgósítására, a futónak tűnő üzleti ötletek átgondolására, kimunkálására hívják fel a figyelmet. Az egymillió forint összértékű díjazás kézzelfogható, elérhető eredmény, azt remélik, hogy ez a lehetőség még inkább ösztönzi az innovációra képes vállalkozásokat.

Forrás: http://www.gymskik.hu/index.php?id=5059

PATLIB Központ Eseménynaptára

Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
Diplomaátadó ünnepély-MÉK 2018. június 29.
Vizsgaidőszak vége 2018. június 30.
Diplomaátadó ünnepély-DFK 2018. június 30. 10:00 - 16:00
Diplomaátadó ünnepély-ESK 2018. június 30. 15:00 - 17:00

Galéria