A Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj

Október 4-én adták át a kiemelkedő alkotásokat elismerő, immár 33. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díjat és a cégeket, vállalatokat kitüntető Design Management Díjat. Az Magyar Formatervezési Tanács (MFT) kezelésében, a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett díjat négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – ítélte oda a hazai design legkiemelkedőbb teljesítményeiért a neves tervezőkből, szakemberekből álló bírálóbizottság.

A díjazott alkotások, valamint a kiemelt pályázók munkáiból nyíló kiállítás betekintést nyújt a XXI. század gazdag magyar formavilágába. A tárlat október 5. és december 2. között tekinthető meg az Iparművészeti Múzeumban. Idén a Magyar Formatervezési Díjat egy csomagátadó automata, egy egyedi hangszerkollekció, egy navigációs szoftver vizuális megjelenése, a Magyar Nemzeti Galéria arculata, egy látható és tapintható mesekönyv, egy fűszerpaprikát őrlő mozsár, egy biotechnológiai díj terve, egy budapesti helyi érdekű vasút terve, illetve egy, a galaxisok születése által inspirált és a magyar kultúra jegyeit árnyaltan magán viselő ruhakollekció kapta. A Magyar Formatervezési Tanács különdíját a termék kategóriában induló Medence Csoport Bt. érdemelte ki a Re+Concept című pályamunkájáért, amelyben egy hulladékként kezelt anyagból készült táskakollekciót mutattak be.

A Formatervezési Díj mellett a gazdaság és a design kapcsolatát kívánja erősíteni a 2009-ben életre hívott Design Management Díj is. A díj elismeri és bemutatja, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését. Idén a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. elnevezésű mikrovállalkozás kapta meg az elismerést. A cég filozófiájában a design egyben terméktervezési és társadalmi szemléletformálási funkciót is betölt. Az üzleti modelljük lényege, hogy a fogyatékkal élők designerek által tervezett kézműves ajándéktárgyakat állítanak elő.

A díjak átadásáról készült fotók:

   

PATLIB Központ Eseménynaptára

Áramszünet 2018. augusztus 10. 07:00 - 15:00
Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.

Galéria